Tibeti zengőtál

Bejelentkezéshez klikk ide<<


Miért is érdemes megismerkedni a tibeti zengőtálakkal és a chau gonggal?

 

 

Rezgés az alapja mindennek

Nicola Tesla a világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósa és feltalálója azt mondta: „ha meg akarod találni az Univerzum titkait, gondolkodj energiákban, frekvenciákban és rezgésekben”. És milyen igaza van!

A világmindenség 100%-ban rezgés, amiből 95% energia és információ. A fennmaradó 5% az, amit anyagnak nevezünk, ami a legsűrűbb rezgéssel bír. A technika fejlődése által a tudomány bebizonyította, hogy nem létezik legkisebb anyagi részecske, és megállapításra került, hogy az anyag rezgés, ami hullámtermészettel bír: állóhullám. Képzeljünk el egy tálban vizet, aminek az egyik falát ütemesen mozgatjuk, akkor azt láthatjuk, hogy a keletkezett hullám egy helyben áll, mintha megfagyott volna az a víz felszínén. Persze ehhez kell egy külső erő ami körülveszi az anyagot és fenntartja az állóhullámot. Nos, hogy mi ez a külső erő, még nem tudjuk…de abban biztosak vagyunk, hogy az energia a világot alkotó anyag legkisebb részecskéje és hogy minden részecskéből áll, melyek különböző frekvencián rezegnek.

Hangrezgés

A hang, a zene hozzátartozik az emberiség történelméhez. Gondoljunk csak a szirének hangjára, aminek hatására a tengerészek a vízbe vetették magukat, a Jerikó falát ledöntő harsonaszóra vagy a sámánok révületbe segítő dobok hangjára. A hang lehet gyógyító és ártó is. Fájdult e már meg a fejed magas sípoló hangtól, váltál e már nyugtalanná bizonyos zenétől vagy nyugodtál e már meg a kedvenc zenéd hallgatásától? Ugye-ugye. Miért is van ez? Földünk alap rezonanciája ( Schumann-hullámok) 8Hz, ami megegyezik az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek, és nem utolsó sorban a DNS másolási frekvenciája is ez.  A Schumann-hullámok elektromos mezőt alkotnak az egész bolygónk körül, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos. Amennyiben a zene alapja a 8hz-es frekvencia illetve annak felharmonikusai, akkor a zene összhangban lesz ezekkel a testünket és környezetünket felépítő rezgéssel.

Hangtálak

A hangtálakat, zengőtálakat szertartások során illetve étkezési célokra alkalmazták a kezdetekben. Gyógyítás céljából használt tálak 4-5 ezer éves múltra tekintenek vissza, ahogy azok a Védákban is megtalálhatóak. Egy hangtál elkészítése megközelítőleg 70-80 munkaórát vesz igénybe három mesterember közreműködésével. Általában hét- tizenkét fémből készülnek melyet kovácsolással préselnek össze. Anyaguk: arany, ezüst, réz, vas, higany, ólom és ón, melyek párosíthatók a hét bolygó -Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Jupiter, Mars, Szaturnusz- élettani hatásával, megteremtve segítségükkel a kozmikus egyensúlyt. A tálakat méretük és hangrezonanciájuk szerint két csoportra oszthatjuk. A jin típusúak méretüket tekintve kicsik, hangjuk magas frekvenciájúak. Ezeket a test felső részén, fej közeli energiaközpontokon alkalmazzuk és a női minőséget, az elfogadást, befelé tekintést erősíti, míg a jang típusú tálak nagyméretűek, öblös, mély hangon rezonálnak, lelki, fizikai stabilitásunkat erősíti a test alsó pontjain, férfi oldalunkat, a kiterjeszkedést hivatottak erősíteni. A hangrezgés bejutva a szervezetbe feltölti az üreges szerveket, majd a testünket alkotó kb. 70%-nyi vízkészletünket strukturálisan feljavítja. A rezgés úgy terül szét a szervezetünkben, mint a hullámok a tóba dobott kavics esetében. Minden egyes sejtünket felébreszti a sejtmembrán ingerlésével. Kihat a nyirokrendszerre, idegrendszerre, optimalizálja a vízkészletünk molekuláris szerkezetét, és ezáltal beindul a méreganyagok kiválasztódása. A szervezet meg tudja őrizni a különböző biológiai értelmet hordozó jeleket, a szervezet nagy részét alkotó vízmolekulák segítségével. Ám ennek a vízmemóriának az információhordozó képessége nagymértékben függ a szervezet hidratáltsági állapotától is. Sajnos ez a tároló nem örök, hiszen a külső környezeti hatások idővel felülírhatják ezeket a jeleket, viszont hosszabb ideig megőrződnek, ha újra és újra megismételjük a kezeléseket. A hang több szinten hat. A kiváló tálaknak van egy alaphangjuk, és rendelkeznek egy felhanggal és legkevesebb egy-két alhanggal. Ezek összességét három hangszinten lehet manipulálni: egy tompa-mély, egy magas-sípoló és egy érces hangtartományban. Legkevesebb három tartományban előidézett három hangfrekvencia az kilenc gyógyító hanghullám egy tálból. A kezelés során 13 zengőtálat használok 30dkg-tól egészen a 8kg-ig így több mint száz hanghullámot produkálhatnak a tálak. Mentálisan a hallható spektrumban a közérzetünket javítja, ellazít, relaxál. A felhangok segítségével alfa, théta, delta hullámhosszon fejtik ki hatásukat, miközben rezgésekkel masszírozza testünket, szerveinket. A hanghullámok három ismert tartománya:

Alfa: ellazítja a testet, lecsendesíti a tudatot.

Théta: mélyalvás szintjén hat, öngyógyító folyamatokat indít el, érzelmi blokkokat és a feszültséget oldja fel továbbá légzést javít, méregtelenít, minden ellentétes (patológiás) hullámú frekvenciát semlegesít beindítja a gyógyulást, rögzülnek a gyógyító energiák, javul az állapot. Mindig a kezelt személy szervezete határozza meg, hogy melyik szinten fogadja el a gyógyító rezgéseket,- a többit kiközvetíti a szervezetből a test öt végpontján (fej, kezek, lábak). A beteg rezgések is ily módon távoznak.

Delta: súlyosabb betegségek, nagyobb feszültségek esetében kikapcsolja testérzést, hogy akadálytalanul “át tudja mosni” a testet, mentáltestet. Beállítja testemlékezést, hogy az eredeti (gyermekkori) állapotra hangolhassa át. Ilyenkor a beteg éber tudattal rendelkezik, sokszor nem érzi testét, illetve a tudat is és a test is kikapcsolhat, attól függően, hogy a gyógyítás anyagi vagy mentál szinten történik.

Mire tudunk hatni a hangtálakkal?

 • sresszoldás
 • izomlazítás
 • alvási problémák, nehézségek
 • fejfájás
 • légzési problémák
 • érrendszeri problémák (visszér, érszűkület)
 • koncentráció javítása
 • immunrendszer erősítése
 • ízületi fájdalmak enyhítése, megszüntetése
 • alhasi problémák, görcsök oldása
 • salaktalanítás, méregtelenítés segítése
 • hiperaktivitás csökkentése
 • csakra harmonizálás

Kinek nem ajánlott?

 • akinek pacemakere van
 • terhesség első trimeszterében
 • skizofréniában szenvedőknek

Szavakba foglalni egy Tradicionális Tibeti hangtálas kezelés élményét aligha lehet. Át kell élni azt az érzést, amikor megszólal a legmélyebb tál mély bongó hangján, majd sorra a többi tál is bekapcsolódik egyéni hangjával és érezzük a bőrünkön a rezgéseik finom vibrálását. Meg kell tapasztalni azt a mélyre hatoló érzést, amit a tálak testünkön való dörzsöléskor keltett rezgések okoznak.

Forrás:

www.balla-hangterapia.hu
Eva Rudy Jansen: Singing Bowls

 


Mi is az a kineziológia?

Többek között: alacsony önértékelés, önbizalomhiány * stressz, szorongás, tanulási nehézségek * párkapcsolati problémák * beilleszkedési nehézségek * pszichoszomatikus betegségek * készség- és képességfejlesztés * a szervezet öngyógyításának beindítása * szülési/születési traumák * étkezési zavarok * baleseti trauma * viselkedési zavarok * függőségek * nehezen kezelhető gyermek esetén - ágybavizelés, széklettel kapcsolatos problémák * körömrágás * közösségbe való beilleszkedési problémák * tanulási nehézségek * testvérféltékenység
 
Ha úgy érzi megérett az idő a változásra, ha dúl önben a stressz, harag, düh, félelem, keserűség, megfelelni akarás, ha azt érzi nehéz szeretni önmagát, nem találja a helyét a világban és szeretne magasabb önismeretre szert tenni, akár a miértekre választ találni, akkor szeretettel várom, hogy segítsek önnek ezen az úton, hogy le tudja tenni a jelenleg akadályozó viselkedésmintáit, blokkjait egy kiegyensúlyozottabb jövő érdekében. Ne feledje, jelenbeli döntéseink és cselekedeteink határozzák meg a holnapunk minőségét.

Publikálható sikertörténet:

Van egy kis vendégem,Mózes, aki április óta jár hozzám az anyukájával. Összesen 17x voltak eddig. Tünde elmondása alapján minden héten tapasztal fejlődést gyermekénél. Megkértem írjon pár sort, amit láthat ország-világ, hogy lássák az emberek, igenis vannak lehetőségek a hangtálak alkalmazásában, nem csak mende-monda, meg humbug a hang- és rezgésterápia hatékonysága.

Tündétől még fotót is kaptam :)
Köszönöm!

"Édesanya vagyok, akinek egy fogyatékos gyermeke van. Néhány hónapja kerestem fel Diát, hogy bármiben, ha tud, akkor segítsen. A hangtálterápiáról fogalmam nem volt. Annyit tudok róla jelenleg, hogy tibeti hangtálak muzsikájával történik a kezelés. Kimondottan kellemes élmény még egy 13 éves fogyatékos gyermek számára is. Minden héten egyszer járunk Diához. Az első változás az volt, hogy kiegyensúlyozottabb lett a gyermekem. Azóta minden héten van egy kis javulás, fejlődés főleg az idegrendszerében. Köszönöm Dia!"

Elérhetőség:

Török Diána

Cím: Hajdúszoboszló, Vörösmarty utca 53.

Telefon: 06 (20) 383-1438

E-mail: info@alternativastudio.hu

www.alternativastudio.hu


 

Videó Török és Társai Kft.

Nyitva tartás

Hétfőtől péntekig 8°°-12°°; 13°°-16°°
(Ebéd időben elérhetetlenek vagyunk. Megértésüket köszönjük)
Szombat, vasárnap zárva!
 

Kapcsolat

Török és Társai
Tömítésgyártó és Szolgáltató Kft. 
4200 Hajdúszoboszló, Baross u. 4. 
Telefon: 52/363-390
torok@netform.hu 

Szállítási feltételek

Közösségi oldalak